Ιστορικό

 

Η εταιρεία Χονδρική ΤΣΑΓΚΟΓΕΩΡΓΑΣ ΑΕ ιδρύθηκε το 1989 από τους αδελφούς Αντώνη και Φώτη Τσαγκογέωργα.

Οι δύο ιδρυτές, μέτοχοι κατά το παρελθόν σε μία από τις κολοσσιαίες και πρωτοεισηγμένες στο Ελληνικό χρηματιστήριο εταιρίες της εποχής στο χονδρικό εμπόριο, ξεκίνησαν τη δική τους πορεία με όπλο τη μοναδική εμπειρία και γνώση που είχαν αποκτήσει.

  • Το πρώτο κατάστημα 600m2 βρισκόταν στη περιοχή του Πειραιά και εμπορευόταν εποχιακά είδη χονδρική και ψιλικά χονδρική. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι αποτελούσε μία από τις πρώτες εμπορικές επιχειρήσεις της εποχής με ολοκληρωμένο σύστημα μηχανογραφικής διαχείρισης.

  • Η εντατική εργασία, οι πρωτοπορίες, η ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση και ο επαγγελματισμός είχαν ως αποτέλεσμα το 1995 η εταιρεία να μεταφερθεί σε κατάστημα 2000m2, στη περιοχή του Κηφισού, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της.

  • Η εταιρία δεν άργησε και πάλι να ξεχωρίσει για τις χαμηλές τιμές της και την ολοένα και μεγαλύτερη ποικιλία της, κάτι που το 2001 οδήγησε σε νέο χώρο 3600m2 στο Ταύρο όπου και παρέμεινε σημειώνοντας ραγδαία ανάπτυξη και κατακτώντας ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής αγοράς μέχρι και το 2009.

  • Σήμερα η εταιρία στεγάζεται σε έναν πλήρως οργανωμένο και συστηματοποιημένο επίπεδο χώρο 9000m2 , σε κομβικό σημείο της Αθήνας.

Η ποικιλία των προϊόντων έχει πλέον προσεγγίσει τους 10.000 κωδικούς, οι οποίοι εντάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες:

Εποχιακά είδη Χονδρική (Καλοκαιρινά, Σχολικά, Χριστουγεννιάτικα, Αποκριάτικα, Πασχαλινά),   Παιχνίδια, Είδη Δώρων, Ψιλικά, Είδη για το Σπίτι, Γραφική ύλη, Accessories & προϊόντα Περιποίησης, Ξηροί Καρποί - Ζαχαρώδη.  

Το απασχολούμενο ανθρώπινο δυναμικό έχει ανέλθει σε >45 καταρτισμένα άτομα, μοιρασμένα σε ομάδες με συγκεκριμένα καθήκοντα.

Η μεγάλη εισαγωγική δύναμη (>400 container/έτος), η πολυετής εμπειρία και η συστηματοποιημένη προσέγγιση του τομέα των αγορών έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρία να προσφέρει εξαιρετικά χαμηλές τιμές, με ενδεδειγμένες πάντα ποιοτικές προδιαγραφές.

Ο συνδυασμός των ανωτέρω στοιχείων με τη μοναδική οργάνωση, φερεγγυότητα και πολυδιάστατη εξυπηρέτηση των πελατών, δικαιολογημένα σήμερα οδήγησε την εταιρεία στη Νο1 επιλογή προμηθευτή για εμπόρους και καταστήματα σχετικών ειδών.